Sla navigatie over

100 jarige Podiumacademie stelt twee jubileumboeken voor

Naar aanleiding  van 100 jaar Podiumacademie Lier werden  in het historische stadhuis  onder ruime belangstelling   twee boeken  gepresenteerd : het jubileumboek van Walter Sluydts en het beeldverhaal ‘De wachter’ van Kris van Steenberge en Lies Van Gasse.

Schepen van Cultuur Ivo Andries : “In oktober 1922 , exact 100 jaar geleden opende de  Podiumacademie Lier, toen nog de muziekschool genoemd ,  haar deuren.Wat 100 jaar geleden startte als kleine “muziekschool” met 60 leerlingen, is nu uitgegroeid tot één van de grootste academies  van Vlaanderen met 7 vestigingsplaatsen en 3.400 leerlingen muziek, woord en dans.

Het jubileumboek, tot een geheel gebracht door Walter Sluydts, biedt een boeiende blik op verleden, heden en toekomst. Het is een verhaal over creativiteit en enthousiasme, over visie, durf en doorzettingsvermogen. Een verhaal van dromers, denkers en doeners.”

“In het boek wordt niet alleen stilgestaan bij de mijlpalen, maar ook bij de kleine histories.De veelbelovende start, de onstuitbare groei, de verbondenheid met Lier.Ruim aandacht  gaat  eveneens naar de merkwaardige geschiedenis van de Jezuïetengebouwen, al 50 jaar een thuis voor de academie”, vult schepen Andries aan.

“Het beeldverhaal is tot stand gekomen dankzij  de samenwerking tussen Lies Van Gasse en Kris Van Steenberge,  beide  schrijfdocenten aan de Podiumacademie. Lies en Kris zijn aan de slag gegaan , geïnspireerd door het kunstwerk van Veerle De Vuyst dat zal onthuld worden op de ‘Dag van de LIERische kunsten’ in de tuin van de Academie.

Mede namens het stadsbestuur  wens ik de auteurs proficiat  met de uitgifte van het jubileumboek en het brengen van het beeldverhaal. Het is een uniek stuk  geschiedenis  dat we met z’n allen moeten koesteren” , aldus schepen Andries.

Het jubileumboek 100 jaar Podiumacademie Lier kost 22 euro en het beeldverhaal De Wachter kost 15 euro en zijn te koop in de Podiumacademie Lier en in Standaard Boekhandel.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder