Sla navigatie over

140 jaar Mannenkoor Netezonen Lier

Het vierstemmig mannenkoor De Netezonen Lier viert zijn 140 jarig bestaan. De zangkring  werd  ter gelegenheid van die verjaardag  ten stadhuize ontvangen voor de plechtige  huldiging.

Schepen van Cultuur Ivo Andries : “ Het Vlaams mannenkoor De Netezonen Lier zingt sinds 1882 meerstemmig volkse, studentikoze en religieuze liederen.

In 1930 traden ze op tijdens de Wereldtentoonstelling in Antwerpen en  in 1935 in Brussel. Het koor verzorgde concerten in de kathedraal in Antwerpen , in Brugge en Gent , maar ook in  de ons omringende landen. In de statige Carolus-Borromeuskerk werd de artiestenmis meermaals opgeluisterd. 

In 2017 werd het koor bekroond met de Cultuurprijs van de Stad en mochten ze  de Oorkonde Lier 2017 met  de “Prijs voor Toerisme en Cultuur” van het Zimmercomité in ontvangs nemen  voor hun bijdrage tot de uitstraling van het toerisme en de cultuur in de stad Lier.”

Schepen Andries  feliciteerde   de jubilarissen mede namens het College van burgemeester en schepenen  en wenste hen alle verdere successen toe. 

De zangkring  omvat een 40-tal actieve zangers uit verschillende gemeenten in de ruime  regio  Lier.De muzikale leiding is sinds september 2022 in handen van Willem Van de Weerd.

Leo Van Geyt  stelde het jubileumboek ‘140 jaar Netezonen’ voor. Het  geeft een  overzicht van nagenoeg  anderhalve eeuw muziekbeleving. Het rijk geïllustreerd  boek kost 49 euro en kan bekomen worden via htpps://mannenkoor-denetezonen.be.

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder