Sla navigatie over

1 mei: dag tegen de jeugdwerkloosheid!

Niet alleen trekt de economie terug aan, ook de Lierse stuurgroep tegen jeugdwerkloosheid trekt al twee jaar aan de kar. Toen we in 2015 vaststelden dat in onze stad het aantal jongeren dat de school verlaat zonder diploma hoger was dan in vergelijkbare steden, en daarenboven ook de werkloosheid van laaggeschoolde jongeren dramatische proporties begon aan te nemen, hebben we met de stuurgroep een actieplan opgesteld.

De stuurgroep is samengesteld uit alle betrokkenen: stad/OCMW, VDAB, VOKA, Unizo, onderwijs, Arktos, Fonds Ivens/Boons,...De acties zijn talrijk maar vooral het organiseren van een jobbeurs voor laaggeschoolde jongeren, een intense samenwerking tussen OCMW en VDAB enerzijds en werkgevers anderzijds, springen in het oog.

Jobs, jobs, jobs,....is van in het begin van de huidige Vlaamse en federale legislatuur een credo van de betrokken ministers geweest en heel wat gerichte initiatieven werden uitgewerkt. Open Vld Lier voegt daar graag de specifieke aandacht voor laaggeschoolde jongeren aan toe.

Zij dreigen, zonder extra steun en begeleiding, en zelfs bij een aangetrokken economie, nog steeds uitgesloten te worden. Zij hebben vaak nog geen gepaste arbeidsattitude, zijn zwak om allerlei redenen, en missen de sociale verbondenheid om het belang van een aangepaste job uit zichzelf in te zien. Laten we hen dus even aan de hand houden en samen zorgen voor een betere start naar een zelfstandige volwassenheid.

De lokale overheid is uitstekend geplaatst om deze doelstelling in goede banen te leiden en als regisseur op te treden. Gewoon doen!

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder