Sla navigatie over

225 jaar Academie voor Schone Kunsten in Lier

Schepen van Onderwijs Ivo Andries verwelkomde de genodigden. De academische zitting viel samen met de jaarlijkse ontmoetingsdag van Codibel, de organisatie voor directeurs van Beeldende Kunsten die eerder op de dag een bezoek brachten aan onze stad.

Huidig directeur Gio De Weerd belichtte de Geschiedenis van de Academie van Lier in 225 seconden , waarin hij enkele van zijn illustere voorgangers voorstelde : Pieter Jan Denis was de eerste directeur van 1798 tot 1814 , Jan Ros leidde de instelling van 1955 tot 1957 , kunstschilder Oscar Van Rompay van 1958 tot 1961 en Sylvain De Bie kunstschilder, graficus en publiciteitsontwerper van 1962 tot 1986.

Filosofe Joke J Hermsen hield de gelegenheidsrede waarin ze met Tijd voor Kunst een vergeten bondgenootschap uiteenzette tussen Kunst en politiek.Volgens Hermsen verkondigen kunstenaar en politicus geen wetenschappelijke waarheden of feiten, ze vragen eerder om waardering of instemming met een nieuw standpunt en/of een nieuwe kijk op de veranderende wereld.

De plechtigheid werd afgerond met een receptie.

Foto's : MR

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder