Sla navigatie over

29ste Open Monumentendag in Lier

U leert er meer over tijdens de doorlopende rondleidingen tussen 10 en 18 uur. Tijdens de rondleidingen kunnen de jongste bezoekers aan de slag met een kinderzoektochtboekje.   Open Monumentendag werkt dit jaar ook samen met Dag van de Architectuur. Het ideale moment om de Jezuïetenkerk te bezoeken. Vroeger vormde de kerk een geheel met het klooster-retraitehuis van de paters Jezuïeten. Tegenwoordig worden er concerten en andere evenementen georganiseerd. 

U krijgt toelichting over dit project en u kan genieten van een optreden om 10.30 en 11.30 uur. Er is ook toelichting, zonder optreden, om 14 en 16 uur.  Inschrijven hiervoor kan via [email protected].   Naar goede gewoonte is Open Monumentendag één van de zeldzame gelegenheden om gratis de Sint-Gummarustoren te beklimmen onder begeleiding van een stadgids. Tickets af te halen bij Visit Lier (in het stadhuis) 10 september vanaf 10 uur.   In de Sint-Gummaruskerk starten vanaf 10 uur gidsbeurten met aandacht voor recuperatie en herbestemming van religieus textiel.

Naast dit alles kau op Open Monumentendag ook terecht in de Gevangenenpoort voor de boeiende tentoonstelling ‘De Mammoet van Lier’. En ook het Het Huis van Oscar doet mee aan Open Monumentendag.   Het hele programma is te bekijken op www.openmonumentendag.be.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder