Sla navigatie over

30-jarige man aangehouden voor grooming

 

Zaterdag 5 november kreeg de lokale Politie Lier een aangifte van grooming . Bij grooming probeert  een dader het vertrouwen  te winnen van een minderjarig slachtoffer om het seksueel te misbruiken.

Een 30-jarige man trachtte  een 14-jarige jongen naar zijn appartement te lokken. De verdachte trakteerde het slachtoffer op een drankje en bood hem geld aan om hem met iets te helpen.  Het slachtoffer vond dit terecht verdacht en deed  aangifte. 

Enkele dagen  eerder meldde  een 16-jarig  jobstudente in een supermarkt dat ze belaagd werd  door een verdachte man. Dankzij deze melding en de alertheid van de supermarktuitbaatster, kon de politie onmiddellijk de stadsbewakingscamera's inzetten om de verdachte duidelijk in beeld te brengen en op te sporen.

Het slachtoffer van  grooming sprak iets later  met een vriendje hierover die ook meldde dat hij door deze man benaderd is geweest. De twee jongens  verwittigden de politie die de dader kon  arresteren. Bij  een huiszoeking werden  dezelfde kleren teruggevonden die de man droeg  tijdens de belaging van het 16-jarige meisje.

De 30-jarige man werd zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen, die besliste  hem  aan te houden. en de verdachte  werd  overgebracht naar de gevangenis. 

Wellicht  maakte de man nog meer slachtoffers. De lokale politie roept die mogelijke slachtoffers op  zich  te melden via het nummer 03- 491 44 00. 

Foto © Politie Lier 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder