Sla navigatie over

40.000 extra mensen aan de slag in jaar tijd

“Het beleid van de voorbije jaren werkt om de jobcreatie aan te zwengelen. Dankzij de lastenverlaging blijven bedrijven meer jobs creëren. Die jobs worden ingevuld en zorgen op hun beurt voor meer koopkracht en meer bijdragen aan de sociale zekerheid”, vertelt minister Maggie De Block

De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid heeft de cijfers vrijgegeven voor het derde kwartaal van 2019. In vergelijking met een jaar eerder zijn er 39.746 banen bijgekomen. De lijn gaat al een tijdje naar omhoog. De voorbije jaren waren er nooit meer mensen aan de slag.

Voor werkgevers zijn de basisbijdragen voor de sociale zekerheid verlaagd van 32,4 naar 25 procent. “We zien al geruime tijd het effect van deze verlaging op het toenemende aantal jobs”, benadrukt minister De Block.Iets meer dan zeven op de tien van alle 20- tot 64-jarigen is aan de slag. De werkzaamheidsgraad is gestegen tot 70,7%. “Dit is zeker geen slecht resultaat, maar het werk is nog niet af” zegt de minister.

In Nederland en in Duitsland ligt de werkzaamheidsgraad heel wat hoger. “De hoge loonkosten zijn voor de Belgische bedrijven nog steeds een zorg. Geschikte werknemers vinden is dat zeker ook”, benadrukt Maggie De Block.

Volgens de laatste cijfers staan er 140.700 vacatures open in ons land. “Het invullen van de vacatures vertraagt. Om opnieuw een versnelling hoger te schakelen, zijn bijkomende maatregelen nodig”, besluit de minister van Sociale Zaken.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder