Sla navigatie over

(Duurzaam) klinken op het nieuwe jaar

Volgens de nieuwe VLAREM-wetgeving cateringmaterialen en wegwerpverpakkingen mag de stad vanaf 1 januari 2020 bij eigen evenementen en binnen haar eigen werking geen dranken meer serveren in wegwerpbekers of in eenmalige drankverpakkingen. Vanaf 2022 zijn ook wegwerpbordjes en –bestek uit den boze.

Herbruikbare bekers zijn milieuvriendelijker omdat ze meerdere keren gebruikt kunnen worden. Ze worden na gebruik gewassen en nadien terug gebruikt. Door bekers te hergebruiken vermijden we bovendien dat ze op de grond gegooid worden en gaan rondslingeren. Minder zwerfvuil zorgt ook voor minder opkuis, een nettere omgeving en zo een fijner gevoel bij bezoekers van evenementen en buurtbewoners.

Op de nieuwjaarsrecepties in Lier en Koningshooikt zal een extra chalet staan , het zogenaamde bekerpunt. Daar koop je voor 1 euro een waarborgjeton voor een herbruikbare beker. Die kan je bij een drankenkraampje inruilen voor een gratis drankje. Wie nog zin heeft in een volgend drankje ruilt zijn vuile beker in voor een proper exemplaar met een nieuw drankje aan een drankenkraampje naar keuze. Je laatste vuile beker ruil je in bij het bekerpunt en je krijgt je waarborg van 1 euro terug.   Je kan je waarborg van 1 euro ook doneren aan de vzw Goed Gevoel, de vzw achter sociale kruidenier ’t Hofke en sociaal restaurant Kome Nete. Naast het bekerpunt vind je hiervoor een inzamelbak.   Zondag 5 januari is iedereen welkom op de Grote Markt van 11 tot 13 uur , zondag 19 januari aan De Laag aansluitend op de varkenskoppenverkoop.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder