Sla navigatie over

EHBO-opleiding voor fans

Een 15-tal supporters namen op het jeugdcentrum in Vremde deel aan de EHBO-opleiding, gegeven door Lifeguard.be. Een opmerkelijk en vrij uniek initiatief, bedoeld om de veiligheid rond het voetbal nog te verbeteren.

Om aan de voorwaarden van de KBVB te voldoen, dienen er slechts drie mensen binnen een club een EHBO-brevet te hebben.De club wil met dit initiatief verder gaan dan dit opgelegde minimum.

“Enkele minuten of zelfs enkele seconden kunnen voor een persoon in nood van levensbelang zijn. Daarom is het enorm belangrijk om een EHBO-opleiding te volgen zodat je zelf de eerste zorgen kan geven in een noodsituatie. Als je zelf in nood bent, hoop je immers ook dat er iemand in jouw omgeving is die jou kan helpen. Doordat we deze opleiding eerder al aanboden aan onze jeugd, en nu ook kosteloos organiseren voor onze supporters, is er tijdens elke wedstrijd (dus ook van ons A-elftal) wel iemand aanwezig die weet hoe hij in noodgevallen misschien wel het leven van iemand kan redden , ” stelt medisch verantwoordelijke Mia Vermeire.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder