Sla navigatie over

Lier breidt camerasysteem verder uit

De camera’s komen er in samenspraak met de Jeugdraad, het Jeugdhuis en de fuiforganisatoren. Ook de Lierse jeugd wil een veilig jeugdcentrum. Vechtersbazen, dealers en vandalen krijgen zo geen kans meer.

Het hele Lierse toezichtscameranetwerk werd dit jaar vernieuwd en uitgebreid. Er waren 15 camera’s, nu zijn er 60. De stad verving de bestaande camera’s door moderne toestellen met een hoge resolutie of multilenscamera’s. Zo ontvangt de politie nu haarscherpe beelden en kan zij via verschillende hoeken bepaalde straten en plaatsen bekijken.Uitsluitend de politie kan de continu opgenomen beelden bekijken.    Er wordt ook een multilenscamera voorzien aan de Paardendrink. Deze zal de Papegaaistraat en het Felix Timmermansplein tot aan de Grote Markt in beeld brengen. Samen met de al geplaatste camera’s in deze buurt, kan zo deze omgeving waaronder de Lantaarnstraat worden geobserveerd.   

Het centraal cameranetwerk staat ook in verbinding met het netwerk van ANPR-camera’s op de invalswegen van Lier en Koningshooikt. ANPR staat voor "automatic number plate recognition" en verwijst naar de inzet van intelligente camera's voor nummerplaatherkenning. In onze stad en deelgemeente zijn er momenteel op 9 sites in totaal 18 ANPR-camera’s operationeel.  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder