Sla navigatie over

‘Lier op Wielekes’ opent depot voor kinderfietsjes

Via de stad en het OCMW konden zij een ruimte huren in de Heilige Geestsite. De stad komt ook tussenbeide in een overeenkomst met het Fietspunt Lier, dat voor onderhoud en herstellingen aan de fietsjes zorgt. Het OCMW komt voor mensen met recht op kansentarief een stuk tussenbeide, zodat een fietsje voor elk kind mogelijk is.

Naast vele particulieren schonken ook de lokale kringwinkels van Opnieuw&Co heel wat tweedehandsfietsen om mee te kunnen starten. Ze hielpen de vrijwilligers ook aan materiaal voor de inrichting van het depot.

De werking valt onder vzw Transitiegroep Lier, die hiermee dit sociaal en duurzaam initiatief mogelijk maakt. Speciaal voor de Lierse versie werd een logo met een schaapje ontworpen.

Vanaf zaterdag 6 oktober is het depot aan de Heilige Geeststraat 7 geopend , elke eerste zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur en elke derde woensdag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur gelijktijdig met de naastgelegen ruilwinkel.

Een fiets ontlenen kost 35 euro per jaar, maar voor mensen met kansentarief kost het jaarlijks slechts 7 euro. Een onderhoudsbeurt elke 6 maanden is hierbij inbegrepen, om vlot te kunnen blijven rijden.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder