Sla navigatie over

Lier plant 86 nieuwe bomen op stadsvesten

Deze en volgende week plant aannemer Pius Floris uit Lummen in opdracht van de stad 86 duurzame inheemse bomen verspreid over de verschillende stadsvesten. Het gaat om kastanje, linde, beuk, haagbeuk, esdoorn, walnoot, zomereik en tamme kastanje. 

Eerder werden ter voorbereiding van deze plantactie zieke en gevaarlijke bomen en exoten verwijderd.

De plantwerkzaamheden  nemen ongeveer 1,5 week in beslag. Er wordt gewerkt met een mobiele werf, zo kunnen voetgangers en fietsers altijd door. 

De totale kosten voor de stad belopen  41.279 euro. 60%  krijgt de stad terug als erfgoedpremie .

“Vorig jaar kreeg Lier al  een erfgoedpremie voor de Begijnenvest en Davidvest, voor het vervangen van slechte en uitheemse bomen, boomonderzoek, het beschermen van oude waardevolle bomen, het afsluiten van sluippaden, het planten van bosplantsoen en het plaatsen van slagbomen bij stormweer of werken”, zegt schepen van Natuur Thierry Suetens.

Dit winterseizoen zal  in eigen beheer  ook inheems bosplantsoen (hazelaar, meidoorn, hulst, haagbeuk) aangebracht worden  op verschillende plaatsen om esthetische redenen en om sluipwegen af te sluiten. De boomstammen van de eerder gekapte bomen worden hergebruikt om oude bomen te beschermen. 

Acaciastammen beschermen zo de bomen voor wandelaars, fietsers en sluiten sluipwegen af op verschillende locaties op beide vesten. Daarnaast zal de stad voor alle stadsvesten en het stadspark eiken slagbomen maken om te kunnen afsluiten  bij stormweer of werken. 31 slagbomen in staal bekleed met hout. zullen gefaseerd in 2024 worden geplaatst. 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder