Sla navigatie over

Lier zoekt erfpachter voor ‘Hof van Geetruyen’

"De stad verleent een erfpachtrecht op  het Hof van Geetruyen, het voormalig Timmermans-Opsomerhuis gelegen aan de Netelaan,. Met dit initiatief wil  Lier ervoor zorgen dat het gebouw, rekening houdend met de erfgoedwaarde, gerestaureerd wordt", stelt schepen van Patrimonium en Onroerend erfgoed Sabine Leyzen. 

"Het is daarbij ook de bedoeling dat het een publieksgerichte invulling krijgt, in harmonie met de aangrenzende evenementenweide en stadspark, die de beleving van de stad opwaardeert", vult schepen Leyzen aan.

Het erfpachtrecht wordt verleend voor een periode van 50 jaar.

"Het Hof van Geetruyen, beschermd als monument, is een iconisch gebouw met een historisch karakter. Het is gelegen op een ideale locatie aan de rand van het Lierse kernwinkel- en horecagebied. Aan de andere kant van de Binnennete ligt het Zimmerplein, met de  befaamde Zimmertoren en zijn vele horecazaken", aldus schepen Leyzen.

De voornaamste winkelstraten, net als de Grote Markt, liggen op wandelafstand. Bovendien is er veel passage aan de locatie, van fietsers komende van de Netedijken, van wandelaars die parkeren op randparking De Mol om naar het centrum te trekken en van wagens die door het centrum naar de nabijgelegen parking Gasthuisvest rijden. Door de ligging aan het stadspark en aan de evenementenweide is er heel wat extra passage van bezoekers.

Momenteel vind je in het Hof van Geetruyen de pop-up 'Stadtshof', een combinatie van een wolatelier, een buurtwinkel en een fietsenwinkel. De pop-up blijft in het Hof van Geetruyen tot uiterlijk 1 juni 2024.

De biedingsleidraad is beschikbaar op www.lier.be/hof-van-geetruyen. Deze leidraad geeft meer informatie over de vestiging van het erfpachtrecht, inclusief de bepalingen voor het indienen van een voorstel.  

Het indienen van een voorstel kan tot 31 december 2023, 12 uur 's middags.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder