Sla navigatie over

‘Singles day’ in de kijker

 

Op 11 november  ligt  de focus  eveneens op “Singles day”

In België wonen 1,8 miljoen mensen alleen en hun aantal zal de komende jaren nog toenemen. In ons land bestaat één gezin op de drie vandaag uit één persoon, in grote steden is de verhouding zelfs één op twee.

Het is geen cadeau om als alleenstaande in België te wonen. Dat is geen verrassing als je weet dat die groep nauwelijks vertegenwoordigd wordt in de politiek. Nergens worden alleenstaanden zo zwaar belast als in België.

Het klassieke gezin is blijkbaar nog  steeds de norm. Dat leidt onder meer tot maatregelen die voor alleenstaanden nadelig zijn op het gebied van (forfaitaire) belastingen, huisvesting, en zo meer.”

Daarom pleit Open Vld  voor de invoering van een singlesreflex, waarbij de wetgever bij nieuwe beleidsmaatregelen de gevolgen voor alleenstaanden in rekening brengt. Op die manier moet voorkomen worden dat bepaalde beleidsbeslissingen singles benadelen of discrimineren.

Schepen Sabine Leyzen, zelf  happy single: “Meestal kies je niet zelf om als alleenstaande door het leven te gaan…Vaak is het iets dat je overkomt Daarom zou ik graag een beleid zien dat meer rekening houdt met de noden van deze steeds groter wordende doelgroep. Geen betutteling, maar een eerlijk beleid door de invoering van een Single Reflex!".

 

 

 

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder