Sla navigatie over

“Zin-tuigen” wint poëziewedstrijd in Lier

Ter gelegenheid van de Poëzieweek, die plaatsvindt van 26 januari tot en met 1 februari organiseerde de vzw Amate  voor de derde keer een poëziewedstrijd. Dit jaar was het thema ‘Vriendschap’.

De  jury onder leiding van auteur Fr. Van Roy en verder  de schrijvers A. Van Houtven, S. Wagemans, F. Gesquiere en W. Grootaers , gezicht van “dezorgzamen.be”, ontving  in totaal  21 inzendingen .De prijsuitreiking van de bekroonde gedichten  vond plaats in het ‘Grand Café’ van  campus  Sint-Jozef  Lier.

De jury verkoos unaniem  5 laureaten : 1° Hilde Van de Meerssche met “Zintuigen-aan mijn grootmoeder", 2° “Vringtschap”  van Charlotte Leemans, 3° France Devos met “Wees welkom”, 4° Lena Roelands met “Jeugd” en  5° “Vriendschap” van Josida Dema.

De  winnaars  ontvingen elk  een waardebon  van  boekhandel De Standaard en een gedichtenbundel geschonken door Poëziecentrum Gent.

Tijdens de poëzieweek zijn  de  bekroonde inzendingen  te bewonderen op placemats in het zorgcentrum.

Bovendien werden  de gedichten ‘Getijden’ van Kris Van Steenberge  en 'Achter glas' van Geert de Kockere  als weesgedichten  geadopteerd en sierlijk op  het raam van  het Grand Café van de  campus geschreven.

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder