Sla navigatie over

Academies tellen samen bijna 5.000 leerlingen

De Podiumacademie Lier klopt af op 3.394 leerlingen, Beeldacademie Lier op 1.580

Eind vorige week verwerkten de secretariaten van de Lierse academies de laatste inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar. Directeurs Liesbet Van Huysse, Geert Hendrix en Erwin Scheltjens zijn opgetogen over dit resultaat: “De mensen vinden de weg terug naar de academies”, klinkt het . 

We zijn opgelucht dat we dit cijfer halen’, aldus algemeen directeur Geert Hendrix. “Vorig schooljaar hebben we de effecten van corona nog gevoeld, maar dit lijkt nu hersteld. Opvallend bij de Podiumacademie Lier is een globale stijging van het leerlingenaantal met bijna 10 % tot meer dan 3.300. Niet verwonderlijk is dat piano erg populair blijft, zowel binnen het klassieke genre als jazz-pop-rock. Maar gelukkig houden blaasinstrumenten, strijkers en slagwerk ook bijzonder goed stand. Zoals ieder jaar doen we beroep op het grote netwerk van partners (Stad Lier en de gemeentediensten van onze vestigingsplaatsen Berlaar, Boechout, Nijlen, Lint, Malle, Ranst en Zandhoven). Daar blijft het niet bij. 

“We hebben een speciaal jaar voor de boeg”, vertelt directeur Erwin Scheltjens. “Dit schooljaar wordt de Podiumacademie Lier 100 jaar.We starten in oktober al met enkele belangrijke evenementen zoals een wervelend openingsconcert en een academische zitting die handelt over het belang van kunstonderwijs en de kracht van kunst en cultuur in het algemeen.”

Ook in de Beeldacademie Lier is er opnieuw een sterke stijging. “We kunnen hier spreken van een bijzonder mooi resultaat”, aldus directeur Liesbet Van Huysse. “Onze ateliers zitten propvol door o.a. de blijvende groei bij de jongerenateliers. Doorgaans kleine ateliers zoals Textiele kunst en Kantwerk maken furore met volle klassen, en de nieuwe opleiding kunstgeschiedenis is in zowel Boechout als Malle een groot succes. 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder