Sla navigatie over

Al 62 sluikstorters betrapt en geïdentificeerd

Sluikstorten is het bewust achterlaten van afval waar het niet mag. In onze stad vinden we sluikstorten in straatvuilbakjes, bij OCT’s, glasbollen, parkings en zelfs in natuurgebieden. Het is een bij uitstek asociaal misdrijf: een sluikstort vervuilt onze leefomgeving, is een gevaar voor de volksgezondheid en trekt ongedierte aan. Sluikstorters wentelen heel bewust de kost van hun afval af op hun medeburgers.

In mei paste de stad het boete- en vervolgingsbeleid voor sluikstort aan. De minimumboete ging van 150 naar 300 euro. Daarbovenop komen de opruimkosten van het afval, minimaal 125 euro. 

Na deze aankondiging werden de inspanningen om sluikstorters te pakken opgedreven. Met de inzet van 4 mobiele camera's en controles door politie, GASAM- en OVAM-vaststellers zijn sinds eind mei al 62 sluikstorters betrapt en geïdentificeerd.

Schepen van Afvalbeleid en Proper Lier  Ivo Andries (Open Vld) :  "Dit cijfer toont aan dat de pakkans wel degelijk hoog is. Elke dag wordt er wel één sluikstorter geklist. Zij krijgen  nu een stevige factuur in de bus . Als alternatief kunnen ze kiezen om 30 uur gemeenschapsdienst te verrichten.”

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder