Sla navigatie over

Alumni bezoeken na 50 jaar hun moderne campus

19 alumni van het toenmalige Sint-Aloysiusinstituut voor Verpleegkunde brachten  50 jaar na hun studie  een bezoek aan de huidige campus van de opleiding Verpleegkunde en Vroedkunde van Thomas More Lier. De confrontatie met de huidige opleidingsvormen en -methoden liet een diepe indruk na.

De alumni  volgden toen de  opleiding algemene verpleegkunde, kinderverpleegkunde, vroedkunde en sociale verpleegkunde .

Op de campus werden ze welkom geheten door docente Chrisje Boey, die hen rondleidde langs  de eetruimte, de aula en de leslokalen, de bibliotheek en het museum met verpleegkundige en vroedkundige hulpmiddelen van vroeger.

Dat er in een halve eeuw veel veranderd is, zowel wat het vak als de opleiding betreft,  bleek overduidelijk bij de confrontatie met de actuele scenariotraining, de vormen van simulatieonderwijs, de laboratoria, de regiekamer, de bevallingsrobot Victoria en de hoogtechnologische babyrobot Danny.

De aanwezige alumni waren afkomstig van de ruime regio Lier, de Kempen, Limburg en Vlaams-Brabant.  Bijna alle oud-leerlingen verbleven destijds op internaat. De peda bestaat nog steeds, ook al maken bijna alle leerlingen vandaag dagelijks de verplaatsing naar Lier.

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder