Sla navigatie over

Autovrije zondag in Lier op 17 september

Zondag 17 september krijgt een deel van de Lierse binnenstad opnieuw een dagje autorust tijdens ‘autovrije zondag’. De straten tussen de Binnennete en Leuvensevest tot de Sionsvest worden autovrij gemaakt en krijgen die dag een nieuwe invulling. Al wandelend of fietsend kan je de mogelijkheden van deze publieke ruimte ontdekken.

Het omvat het gebied dat bestaat uit de as Berlarij – Berlaarsestraat – Rechtestraat, de Hoge Brug en de St-Jansbrug, het stuk vanaf de Grote Markt  tot en met de  Vismarkt en tot en met de Zimmertoren, de Werf, de Sionsite en de wijken Bril, Pettendonk en Looks.

Op de Grote Markt blijft de doorgang  van de Florent van Cauwenberghstraat naar de Lisperstraat wel  open voor het autoverkeer.

Verenigingen en handelaars krijgen een oproep om hier activiteiten te organiseren.Iedereen ontdekt wat leeft in Lier en kan daarnaast ook kennismaken met de mogelijkheden van duurzame mobiliteit. 

Voor bewoners is dit tevens het een ideaal moment om sociaal contact in de buurt te herwaarderen, met een buurtfeest(je), kleine tentoonstellingen, geveltuintjes, rustige zithoeken, een babbelbox, een groot dambord of gewoon even genieten van wat stilte en groen.

Het programma wordt momenteel samengesteld en zal binnenkort bekendgemaakt worden.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder