Sla navigatie over

Dagje autorust tijdens autovrije zondag

Zondag 17 september krijgt een deel van de Lierse binnenstad een dagje autorust tijdens ‘autovrije zondag’. Een groot deel van de binnenstad, binnen de stadsvesten, is die dag autovrij en krijgt een nieuwe invulling. Al wandelend of fietsend kan je de mogelijkheden van deze publieke ruimte ontdekken.

Op het programma staan culturele activiteiten, sport en spel. Winkels en horeca hebben extra ruimte om je te verwennen. Ook heel wat Lierse verenigingen organiseren iets. De meeste activiteiten vinden plaats tussen 14 en 16.30 uur.

  • Op de Werf organiseert de buurt een grote picknick.
  • In de Heilige Geeststraat 7 staat Lier op Wielekes:Kinderen kunnen hun fietsvaardigheden testen,ouders  info bekomen over het huren van kinderfietsen
  • Trage Wegen organiseert de wandeling Wolvenveld van 7,5 km aan een tempo van 5 km/u:vertrek om 13 en 15 uur aan parking De Mol, aan jeugdcentrum Moevement. Stevig schoeisel is aangeraden, een buggy kan mee, de wandeling is niet geschikt voor rolstoelen. Er wordt  info gegeven worden over fiets- en voetpaden, trage wegen en  iets meer over de Lierse geschiedenis op het buitenveld.
  • De Lierse beiaard zal verschillende malen zijn klanken verspreiden over de stad. 
  • Op het Kardinaal Mercierplein kan je van 10 tot 17 uur opnieuw  voor een boekenverkoop van  de bib De  opbrengst gaat naar het Fonds Emma Deprince. Het Leescafé voorziet  ontbijt (10 - 12 uur) en bistro met terras en lekker gebak (11 - 17 uur). Inschrijven voor het ontbijt (8 euro) via [email protected].
  • WZC Sint Jozef (Koningin Astridlaan 4) opent zijn deuren voor iedereen tussen 14 en 16.30 uur. Afhankelijk van het weer zijn daar binnen of buiten grote volksspelen zoals plinko, sjoelbak, hoger-lager, ... Na deelname zijn er gratis hotdogs en kan je aan een democratische prijs iets drinken.  
  • Bij Jeugdtheater Schoolbond kan je workshops theater volgen in de Berlaarsestraat.
  • Badmintonclub Tornados laat je een pluimpje slaan aan de Gasthuisvest.
  • Ontdek en test elektrische en bakfietsen van Velo City in de Berlaarsestraat. 

Het volledige programma kan je terugvinden op www.lier.be/autovrijezondag. Daarnaast kan je die dag ook nog snuisteren op de brocanteriemarkt op de Grote Markt of deelnemen aan de CM Urban Walk die onze stad passeert!

Alle verkeersmaatregelen  die dag  vindt u op  lier.be.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder