Sla navigatie over

Bezoek het Lierse belfort

Ingang via Visit Lier in het Stadhuis aan de Grote Markt. Reserveren is niet nodig.

Neem een kijkje in de middeleeuwse belforttoren, het symbool voor de vrijheid en zelfstandigheid van de stad Lier. Via de deur op de zolder van het stadhuis kom je op een verdieping van het belfort. Van hier kan je door het raam uitkijken over de Grote Markt en via het trapgat naar boven gluren. Op de zolder van het stadhuis kan je het prachtig houten dakgebinte bewonderen.

In 1369 bouwde Hendrik Mijs het slanke gotisch belfort naast de lakenhalle. In de middeleeuwen werden in de belforten de stadsprivilegiën en keuren bewaard en hing er de stormklok die in geval van nood geluid werd.

Om veiligheidsredenen kan je de toren niet beklimmen, het bezoek is beperkt tot één verdieping. Verder is de zolder van het stadhuis niet met de lift bereikbaar, tussen de tweede verdieping en de zolder moet je de trap nemen.   UNESCO , de organisatie voor vorming, wetenschap en cultuur van de Verenigde Naties plaatste op 4 december 1999 precies 24 Vlaamse belforten, waaronder het belfort van Lier, op de wereldlijst van het cultureel erfgoed.    

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder