Sla navigatie over

Bib lanceert zwerfbibliotheken

De zwerfbibs worden ingericht in de wachtzaal van het station , de voortuin van BKO Kadee in Koningshooikt , aan de inkom van zwembad de Waterperels , in de SAMWD – Bar Muza en aan de speeltuin in het stadspark.

Een zwerfbibliotheek is een boekenkast met  gratis boeken, die u vrij mag meenemen maar ook moet terugbrengen. De kasten bieden plaats aan enkele tientallen boeken.   In een zwerfbibliotheek zitten boeken die de bibliotheek warm aanbeveelt en die na hun bibliotheekcarrière nog een promotie als zwerfboek verdienen, zowel uit de volwassenen- als jeugdcollectie.

Daarnaast rekent de bib ook op giften van gebruikers, onder het motto ‘Leen een boek, ruil een boek, geef een boek’. Via een infofiche in de ruilkastjes wordt gebruikers gevraagd meegenomen boeken na het lezen opnieuw achter te laten in één van de zwerfbibliotheken.   De bibliotheek volgt de zwerfbibliotheken nauwgezet op en ruimt op of vult aan wanneer nodig. Aan contactpersonen bij de verschillende locaties wordt gevraagd de bib te verwittigen wanneer onderhoud of aanvullen nodig is. De zwerfbibliotheek werkt op basis van vertrouwen en is gratis en zonder verdere registratie.   De bib neemt zondag 23 juni deel als standhouder aan een vintage boekenmarkt tijdens Summer Kick Off, en plaatst een tijdelijke ruilkast op Zomer in het Park. Boekenliefhebbers uit heel Vlaanderen worden uitgenodigd tijdens het weekend van 22 en 23 juni boeken te komen “vangen” of vrij te laten in Lier.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder