Sla navigatie over

Bodycams en kogelwerende vesten voor lokale politie Lier

“De maatschappij verruwt en jammer genoeg uit dit zich ook in meer geweld tegen politie en andere hulpverleners. Daarom investeren we in bodycams, kogelwerende vesten, radioposten en een interventievoertuig zodat onze manschappen in veilige omstandigheden kunnen werken”, stelt  korpschef Stijn Van den Bulck.  

“We hebben een nieuw type interventievoertuig aangekocht,  een SUV-model met een  afgescheiden celcompartiment.  De verdachte zit  volledig geïsoleerd en afgescheiden in het voertuig wat het voor de politieagenten veel veiliger maakt om een agressieve persoon te vervoeren”, benadrukt de korpschef. 

“Wij hebben ook nieuwe kogelwerende vesten  aangekocht voor alle operationele personeelsleden. Het draagcomfort is nu verhoogd,  en omwille van minder rugbelasting handboeien en een zaklamp  op de kogelwerende vest bevestigd.  Radioposten bovenaan de vest vormen als het ware een levenslijn voor collega’s en zijn daarom essentieel. De oudere generatie radioposten werd vervangen door nieuwe modellen.”, aldus Van den Bulck.

“Om de veiligheid van collega’s nog meer te waarborgen, hebben we ook bodycams aangekocht. Ze zorgen voor een de-escalerend effect bij interventies en een ontradend effect op mogelijke verbale en fysieke agressie . Collega’s worden op deze manier dus ook extra beschermd tegen ongegronde klachten”, besluit de korpschef.

“Het voorzien in degelijk en modern materiaal vormt een belangrijk onderdeel uit van onze branding. Wie bij de lokale politie Lier wil komen werken, kan naast heel wat technologische hulpmiddelen ook beschikken over een veilige uitrusting om de veiligheids -en leefbaarheidsproblemen op een efficiënte en effectieve manier aan te pakken. Alles samen gaat  het om een investering van 280.000 euro”, klinkt het bij politiewoordvoerder M. Derboven.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder