Sla navigatie over

Boek met aquarellen over “Lier en de Nederlanden”

In Het Vleeshuis op de  Grote Markt vond vrijdagavond de vernissage plaats van de aquarellen en het boek  “Lier en de Nederlanden” van schrijver-graficus Henri Melis.

Het boek gaat over de periode  dat onze stad in de Nederlanden  een heel belangrijke rol heeft gespeeld. Het verhaal begint in 1212  wanneer Lier zijn stadsrechten krijgt en eindigt in1914. Dat jaar is het moment waarop Lier als middeleeuws stadje binnen zijn wallen ophoudt te bestaan.

De Lierse schrijver en graficus Henri Melis heeft 15 jaar aan beide scheppingen besteed. Intens opzoekingswerk over de geschiedenis van onze stad, over het uitzicht van het toenmalige Lier met zijn 11 stadspoorten  hebben tot dit historisch document geleid.

Dankzij  De Gilde Heren van Lier is de uitgave van het boek mogelijk gemaakt.Het culturele leven en de geschiedenis  van Lier zit in het DNA 

van deze vereniging. Het boek is de 18de titel  die ze uitgeven over de rijke geschiedenis van Lier.

Zaterdag 15 en zondag  16 oktober is de tentoonstelling waar de 50 aquarellen uit het boek’Lier en de Nederlanden’  kunnen bezichtigd worden doorlopend open van 10 tot 17 u.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder