Sla navigatie over

Boek over 200 jaar Rijksnormaalschool voorgesteld

In 12 hoofdstukken geeft de auteur een volledig overzicht van 200 jaar geschiedenis van de school. Komen achtereenvolgens aan bod : de algemene geschiedenis, de gebouwen, de oud-studentenbond, het studentenleven en de studentenclubs, de sport, de muziek, het toneel, de feesten en vieringen, de oefenschool en een reeks anekdotes.

Zo wordt er oa aandacht besteed aan de monumentale nieuwbouw in 1925 met schitterend zwembad zonder waterleiding, het selfgovernement van de studenten , de lentefeesten met bal in drie grote zalen, de toneelopvoeringen, de schoolreizen naar Amsterdam, Parijs, Londen en Kopenhagen, …

Het boek telt 374 pagina’s en bevat nagenoeg 300 foto’s, waarvan er vele nooit eerder werden gepubliceerd. Het kost 30 euro en 20 euro voor leden van de oud-studentenbond. Het kan besteld en afgehaald worden bij de auteur, Maanstraat 46 in Lier ( 03-480 48 34) of [email protected].

In Lier kan het eveneens aan huis bezorgd worden. Bij verzending via de post wordt 6 euro frankeerkosten aangerekend. Het verschuldigde bedrag dient overgeschreven te worden op rekeningnummer BE52 0000 4592 0709 van Herman Bonné.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder