Sla navigatie over

Bootvissers varen nieuw seizoen in

De Koninklijke Moedige Bootvissers vzw bestaat uit een gemotiveerde groep vrijwilligers , schippers en gidsen. Van 1 april tot 31 oktober, organiseert de vereniging al vele jaren toeristische rondvaarten in het centrum van Lier.

Tijdens een 40 minuten durende rondvaart met een platbodem ontdekt de bezoeker de meest aantrekkelijke plekjes van Lier zoals: het Hof van Geertruyen, het stadspark, het als Unesco Werelderfgoed erkend begijnhof , de Zimmertoren, de Werf met De Fortuin en Den Tiber , de Vismarkt, de Sint-Gummaruskerk, de Aragonbrug , de Mosdijk en het Spui.

Vorig jaar realiseerden de Bootvissers een 1000 tal rondvaarten met in totaal 16.500 passagiers, een stijging opnieuw met 7%. Ze hopen dit jaar nog beter te doen met 4 nieuwe schippers die zich gemeld hebben om het dozijn vaarders te versterken. De Moedige Bootvissers zouden ook in de winterperiode rondvaarten willen organiseren , maar daarvoor is een permanente overkapping van hun platbodemvloot nodig om de vaartuigen te beschermen tegen de koude. De botenloods met overkapping zal nu eind september gerealiseerd worden.

De houten platbodems gaan slechts een tiental jaar mee en moeten bijgevolg geregeld vervangen worden. Eind vorig seizoen werd Marieke uit de vaart genomen en vervangen door een nieuw exemplaar dat dezelfde naam kreeg. Bij de start van het nieuwe vaarseizoen kon pastoor-deken Jan Verheyen Marieke alsnog inzegenen.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder