Sla navigatie over

Buurt verwerpt hondenspeelweide op Dungelhoeffdomein

De stad ging na een petitie ondertekend door heel wat Lierse hondenbezitters, op zoek naar een bijkomende locatie dichter bij het centrum. De beschikbare ruimtes in het centrum zijn echter beperkt. Vooraleer een definitieve beslissing te nemen, wil het college het concept en de locatie met de buurtbewoners bespreken.

Volgens de buurtbewoners staat In het RUP Dungelhoeff het park ingeschreven als open ruimte. Een afsluiting installeren is niet toegelaten. In andere gemeenten ligt de hondenweide buiten het centrum , hier zou het midden in een woonwijk worden ingericht. De hondenliefhebbers uit de hele stad zullen voor nog meer parkeeroverlast zorgen. Honden betekenen een gevaar voor de kinderen in de vlakbij gelegen speeltuin. Het parkdomein moet een oord van rust en stilte blijven.Er wordt ook gevreesd voor urinegeur en hondendrollen.

Als alternatieve locaties worden de zone tegenover het speelbos in de Ouderijstraat en de voormalige evenementenweide op de Bergmannvest aan de Frederik Peltzerstraat aangewezen.   Op openbaar domein moeten honden steeds aan de leiband gehouden worden. De dieren lopen echter ook graag eens vrij rond. Hondeneigenaars kunnen daarvoor met hun hond voorlopig enkel terecht op de hondenspeelweide naast het Netekanaal aan de Beatrijslaan op Nazaret.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder