Sla navigatie over

Camera's hebben effectief afschrikeffect

De stad beschikt over twee mobiele camera’s die ingezet worden tegen het sluikstorten aan OCT’s. De eerste camera wordt ingezet sinds september 2015 . Via zijn beelden werden er in 4 maanden 21 bestuurlijke verslagen opgemaakt over personen die met een voertuig kwamen sluikstorten. De politie kreeg ook een 10-tal beelden van personen die te voet kwamen. Vijf daarvan werden herkend en kregen een GAS-boete.

In 2016 tot eind februari 2017 werden er via camerabeelden 14 bestuurlijke verslagen opgemaakt over personen die met een voertuig kwamen sluikstorten en een 40-tal beelden van personen die te voet kwamen.  Een 13-tal personen werden door de politie herkend en kregen een GAS-boete.

Er worden de laatste tijd veel meer personen gefilmd die te voet komen sluikstorten. Dit is afhankelijk van de plaats waar de camera wordt opgesteld. Het aantal personen dat wordt herkend is ook afhankelijk van de locatie. Door de camera’s vergroot wel de pakkans. Camera’s hebben wel degelijk een afschrikeffect.

De Lokale Politie onderneemt geen acties op heterdaad. Het Team handhaving en preventie organiseert zulke acties 2 tot 4 keer per jaar met meerdere vaststellende ambtenaren.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder