Sla navigatie over

Coöperatief Wonen

Lier is kandidaat bij de Vlaamse overheid om in 5 beschermde woningen  coöperatief wonen te voorzien.

“Het coöperatief woonmodel is een voor Vlaanderen innovatief model, dat zich positioneert naast de klassiek gekende modellen van huren en kopen. Het is een vorm van zelforganisatie waarbij burgers zich verenigen en  zelf het heft in  handen nemen om samen hun woonbehoeften en woonwensen te realiseren.Door zich te verenigen kunnen ze doelen bereiken die voor elk individu apart onbereikbaar zouden zijn”, licht  schepen van Wonen en Patrimonium Sabine Leyzen (Open Vld) toe.

“Het gaat om  5 beschermde woningen uit de 18de eeuw, eigendom van het OCMW, gelegen in de Begijnhofstraat tegenover het begijnhof  waarvoor we nog geen restauratieplannen hadden. Door ons als stad kandidaat te stellen, zetten we ons op de kaart als pionier en krijgen we in elke fase begeleiding van experts. Het leertraject start dit najaar  en loopt tot eind 2024” .

 “Het is onze ambitie deze 5  woningen kwalitatief te renoveren , zodat  we ze als betaalbaar woonaanbod kunnen inzetten  voor doelgroepen die moeilijk een oplossing vinden op de reguliere huurmarkt”, legt schepen Leyzen uit.

 

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder