Sla navigatie over

Dag van de Zorg

 

 

Sc

Schepen van Wonen  Sabine Leyzen en haar collega schepen van Sociale Zaken Annemie Goris  brachten een bezoek aan WZC Paradijs ter gelegenheid van de Dag van de Zorg. Tijdens de rondleiding doorheen het  woonzorgcentrum  konden de schepenen  kennismaken met alle voorzieningen die het leven en wonen met een goede verzorging in een huiselijke sfeer zo aangenaam mogelijk maken: de beleef-TV, de snoezelkar, ’tWinkeltje, de dieren van ’tWeike, … 

Directeur Ann Van de Velde stelde de resultaten voor  van het project ‘Samen Mens’ rond persoonsgerichte zorg voor mensen met dementie. Het dagverzorgingscentrum  De Passage biedt ouderen de kans om langer thuis te blijven. Het centrum biedt overdag opvang en verzorging aan maximum 15 ouderen. De dagelijkse zorg wordt even overgenomen zodat de partner of mantelzorgers op adem kunnen komen.

De schepenen werden eveneens ontvangen in  vzw Den Brand aan de Berlarij 63. Al 40 jaar biedt Den Brand warme woonondersteuning, dagactiviteiten en begeleiding aan volwassenen met een verstandelijke beperking  in 15 huizen in Mol, Herentals en in Lier .

“Het is hier geweldig! In dit mooie  gerenoveerde pand in hartje Lier met veel licht, ruimte én een prachtige tuin, komen we voor leuke dagactiviteiten.  We werken samen of individueel: huishoudelijke taken, creatieve en muzikale activiteiten, semi-industrieel
werk voor andere organisaties, bewegings- en buitenactiviteiten. Regelmatig sluiten we ook aan bij activiteiten van andere organisaties.  Een team van 5 collega’s staat dagelijks voor ons klaar.”

Dit zeggen de bezoekers van Dagcentrum  Den Brand

.

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder