Sla navigatie over

De site van de Lierse Rijksnormaalschool krijgt een nieuwe invulling. Naast een 140-tal wooneenheden is er ook plaats voor beginnende ondernemers, dri

De herbestemming moet de hele buurt een nieuwe boost geven. De historisch waardevolle gebouwen blijven bewaard. De minderwaardige constructies in het binnengebied worden gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouwvolumes.

Schepen van Stadsontwikkeling en Wonen, Walter Grootaers: "Alle woonfuncties komen aan bod: herbestemmingswoningen in het bestaande schoolpatrimonium, appartementen voor jonge starters en gezinnen, een cohousingproject van een tiental flats in het voormalige De Kluis klooster, acht rijwoningen met privétuin langs de Kluizestraat, comfortflats en kangoeroewoningen."

Het hele binnengebied wordt publiek toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Twee ondergrondse parkings met toegang langs de Berlaarsestraat en het Kluizeplein, bieden plaats voor nagenoeg tweehonderd auto’s. De werken beginnen in mei 2018 en verlopen in drie fases. In de loop van 2023 zou het hele project afgewerkt moeten zijn.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder