Sla navigatie over

Dienstencentra serveren 7.750 warme maaltijden

Stad en OCMW Lier hebben twee erkende dienstencentra: De Waaier, Dorpsstraat 111 en Het Schoppeke, Kannunik Davidlaan 25. De Komeet, Eeuwfeestlaan 183 , De Kroon, Transvaalstraat 44 en Rosmolen, Pettendonk 37 zijn antennepunten . In Het Schoppeke kan men elke weekdag aanschuiven voor een warme maaltijd, in De Komeet enkel op maandag, De Kroon op dinsdag, De Waaier op donderdag en Rosmolen op vrijdag.

Enkel in Het Schoppeke is een semi-industriële keuken geïnstalleerd bij de bouw in 2018. Er worden echter geen maaltijden in deze keuken bereid. Enkel het afwerken van maaltijden gebeurt er. De investering bedroeg ongeveer 40.000 euro.

Voor mensen met een Uitpas – Kansentarief kost een maaltijd 6 euro, voor alle anderen is de prijs 7 euro. De dienstencentra richten zich vooral naar senioren en mensen in een maatschappelijk kwetsbare situatie.

Stad en OCMW Lier ontvangen voor dit initiatief jaarlijks een subsidie van de Vlaamse overheid. Voor 2021 bedroeg de tussenkomst 33.265 euro.

Het eerste halfjaar van 2021 was het enkel mogelijk maaltijden af te halen: 2.583 maaltijden werden afgehaald of aan huis geleverd via dienstencentrum ’t Schoppeke . Vanaf juli tot en met december 2021 werden er 5.170 maaltijden geserveerd in dienstencentra en antennepunten samen.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder