Sla navigatie over

Doe mee met het VK Tegelwippen & reserveer de tegeltaxi

Tot eind oktober  neemt Lier deel aan het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. In heel Vlaanderen worden zoveel mogelijk tegels uitgebroken en vervangen door groen. Om de inwoners extra te motiveren en te ondersteunen bieden  biedt de stad  een tegeltaxi aan om het steenpuin van de uitgebroken tegels op te halen.

Meer bloemen, bomen en geveltuinen maken Vlaanderen meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier! Deze actie kadert binnen het Klimaatactieplan 2.0 waarmee  het stadsbestuur van Lier een veerkrachtige en duurzame omgeving wil maken tegen 2030.

Iedereen kan meedoen door tegels uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin. Steden en gemeenten nemen het tegen elkaar op: wie wipt de meeste tegels? Inwoners kunnen de uitgebroken tegels registreren via de tegelteller op www.vk-tegelwippen.be en zo Lier aan de overwinning helpen!

Inwoners die tegels uitbreken kunnen gratis gebruik maken van de tegeltaxi om het steenpuin te laten ophalen. De tegeltaxi zal zolang het VK Tegelwippen loopt elke maand één keer uitrijden: 3 juli, 7 augustus, 11 september en 2 oktober. 

Meer informatie over de voorwaarden en de aanvraag op www.lier.be/vk-tegelwippen.

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder