Sla navigatie over

Drie jaar langer winterterrasplezier in Lier

Het schepencollege heeft beslist  dat de horecazaken in het centrum de komende drie winters opnieuw een ruimer terras mogen opstellen.

In de voorbije coronawinters konden horecazaken ook al  een tent of andere overkapping plaatsen om klanten in warme, droge  omstandigheden te kunnen ontvangen. Zo kunnen bezoekers in alle weersomstandigheden gezellig en warm ‘buiten-genieten’.

De komende drie winterperiodes  mag ook het gewone zomerterras  blijven staan. De terrassen moeten dus niet langer ingekrompen worden naar de winteropstelling. Tijdens de winter zijn overkappingen opnieuw toegestaan in de Eikelstraat en op het Zimmerplein. Er zijn echter wel meer voorwaarden aan verbonden dan tijdens de voorbije winter. De stad wil   meer uniformiteit in het straatbeeld krijgen door regels rond vorm en kleur te bepalen voor terrasoverkappingen.De horeca-uitbaters  kunnen wel een uitbreiding of overkapping voorzien die past bij de eigenheid van hun zaak.  Ze worden  niet in een te strak keurslijf gedwongen dat economisch niet rendabel is.

De winter van 2022-2023 is een overgangsperiode: witte tenten zullen nog mogelijk zijn op het Zimmerplein en de Eikelstraat. Vanaf 2023-2024 mikt de stad echter op sobere kleuren als bruin, zwart en grijs. 

De winterterrassen zullen opduiken  vanaf de herfstvakantie in de Eikelstraat en vanaf het einde van de Novemberfoor op de Grote Markt, het Felix Timmermansplein en Zimmerplein en in de Koning Albertstraat. Ze mogen blijven staan tot en met het eerste weekend van maart 2023.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder