Sla navigatie over

Dries Van Noten erepoorter van de stad Lier

Dries Van Noten beantwoordt perfect aan deze criteria. Hij vestigde zich 21 jaar geleden in Lier, waar hij het Hof van Ringen, het kasteel en de tuinen grondig heeft gerenoveerd . Hij is lid van het Polderbestuur en zet zich zo actief in voor het behoud en het beheer van de Lierse Polder en voor de natuur in het algemeen. Dries Van Noten heeft een hart voor Lier. Zo had hij een belangrijke inbreng bij de restauratie van de historische reuzentrein ter gelegenheid van de Sint-Gummarusfeesten in 2015. Hij ontwierp het kleed van het Ros Beiaard en de andere fabeldieren .

Dries Van Noten is vooral bekend als mode-ontwerper. Van Nooten, die tot de Antwerpse zes behoort, ontwerpers met wereldfaam, is in dertig jaar tijd uitgegroeid tot een grote internationale naam in de modewereld, met winkels van Milaan en Parijs tot Hong Kong en Tokyo . Al meer dan 100 maal hield hij een modeshow in Parijs. Dries is veel meer dan een mode-ontwerper. Hij is een kunstenaar, een man die met stoffen tovert, een man die mode heeft verheven tot kunst en tot cultuur. Een man die enorm bijdraagt tot de culturele uitstraling van Antwerpen en Vlaanderen.

Van Noten ontving de hoogste nationale en internationale onderscheidingen zoals de International Award of the Council Fashion Designers of America, de titel van Royal Designer for Industry van de RSA Trustee Board in Londen, de Cultuurprijs van de provincie Antwerpen en de prijs van de jury bij de Belgian Fashion Award-uitreiking. Dries is ook Officier in de Orde der Kunsten en Letteren van Frankrijk en sinds enige maanden Baron.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder