Sla navigatie over

Dwars door het centrum

Maar ook in Lier zijn velen al druk doende en belooft de weg naar 14 oktober opnieuw ongemeen boeiend te worden. Reeds 4 partijen hebben hun lijsttrekker bekendgemaakt. We weten ook dat de PVDA voor het eerst zal deelnemen, wat een verbrokkeling op links meteen tot een realiteit maakt . En dat Groen besloten heeft een kartel met de stadspartij "Lier en Ko" te vormen , aangevoerd door een lijsttrekkersduo.

Als we de peilingen geloven (en dat doen we meestal toch?) bestaat er weinig twijfel over het feit dat N-VA, algemeen gesproken, de grootste partij zal blijven in Vlaanderen, en in veel steden en gemeenten. Maar dat de kloof met de andere partijen wel eens zou kunnen verkleinen, dat leren de peilingen ons ook.

Als de grootste kleiner wordt, en de tweede grootste wordt groter, dan is er van alles mogelijk en kunnen de machtsverhoudingen helemaal kantelen. Voor elke partij die een centrumkoers wil varen , is het vandaag zaak zowel naar links als naar rechts te kijken. Ook voor Open Vld is dat het geval. 

Er komt trouwens een heel interessant partijcongres van Open Vld aan op 17 , 18 en 19 november. Eén van de statements die er zullen gemaakt worden door onze voorzitster zal zijn:  "Liberalisme zal sociaal zijn, of zal niet zijn" . Als dat geen mooie belofte inhoudt! En een weg dwars door het centrum!

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder