Sla navigatie over

Een week gratis zwemmen voor -6 jarigen bij De Waterperels

LAGO Lier De Waterperels pakt van 30 januari tot en met 3 februari uit met zijn  ‘Week van de Beweging’. Tijdens die week zwemmen -6 jarigen gratis. Bedoeling is meer in te zetten op (spelend) bewegen bij kinderen,Vanaf 19 januari organiseert Sport Vlaanderen de actie ‘Samen sport je meer’, waarbij ze oproepen om een sportbuddy te zoeken en samen te beginnen of blijven sporten.. Bewegen is goed voor de gezondheid en samen bewegen met het hele gezin is nóg leuker! 

 Zwemmen brengt heel wat voordelen met zich mee, ook bij de jonge(re) wateravonturiers. Hoewel beperkt onderzoek is gedaan naar beweeggedrag van kinderen jonger dan 4 jaar, laten studies meestal zien dat meer bewegen en minder stilzitten samengaan met een betere gezondheid en gunstige ontwikkeling van jonge kinderen. Voor kinderen vanaf 4 jaar laat onderzoek zien dat lichamelijke activiteit samenhangt met een hogere botdichtheid, hogere fitheid en een betere motorische ontwikkeling . Spelen is bewegen en leren! 

Ivo Andries, schepen van Sport  : “Samen bewegen heeft zo veel voordelen: quality time met elkaar én tegerlijkertijd werken aan ieders gezondheid. Het is belangrijk dat we het topic ‘meer bewegen’ ook bij jonge kinderen introduceren. Het geeft niet enkel fysieke voordelen, kinderen worden er ook gelukkiger van. Daar doen we het voor!” 

Reserveer je tickets via de webshop van LAGO Lier De Waterperels en je peuter of kleuter kan zich helemaal uitleven tijdens een spetterende zwemuitstap. 

LAGO organiseert tijdens zijn  ‘Week van de Beweging’  ook een grote online wedstrijd voor -12 jarigen die loopt van 30 januari  tot en met 24 februari. Met de insteek “Voor welke attractie warm jij op?” vraagt LAGO aan de  fans om een ludieke foto in te sturen waarin ze tonen hoe ze zich opwarmen om te komen ravotten in het water. Hoofdprijs is een jaar lang gratis spelen en bewegen in het zwemparadijs. 

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder