Sla navigatie over

Eerste elektrische wagen voor lokale politie Lier

Eén van de opties om over te schakelen naar een efficiënter en duurzamer wagenpark, is voertuigen op benzine en diesel vervangen door elektrische voertuigen. Voor de vervanging van een politiewagen uit 2007, wordt dan ook gekozen voor één van de nieuwste elektrische modellen.

De wagen heeft een rijbereik van 395 kilometer, wat betekent dat je een week lang kan rijden op één enkele laadbeurt. Qua efficiëntie is dit elektrische voertuig een grote stap vooruit . Het 'verbruik' bedraagt 8 km per kWh, wat neerkomt op een geraamde kost van 3 eurocent per km, merkelijk goedkoper dan de 9 cent per kilometer voor een gemiddelde benzinemotor.

Een elektrische wagen is niet alleen milieuvriendelijker want geen directe CO2 uitstoot , maar ook zeer stil en veiliger. Een elektrisch voertuig heeft namelijk een kleine elektrische motor waardoor je bij een aanrijding minder kans hebt op verbrijzeling van je benen door het motorblok.   Voor het opladen van dit voertuig zal er in het politiegebouw een oplaadstation worden geïnstalleerd. De geraamde kostprijs voor de wagen inclusief politie-uitrusting bedraagt 40.000 euro.  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder