Sla navigatie over

Eerste “Open Begijnhofdag” in Lier

Er wordt zondag 17 juni vanaf 11 uur sfeer en animo gecreëerd in de straatjes van het begijnhof. Begijntjes lopen er rond , vertellen anekdotes en verhalen van vroeger of helpen de bezoekers om hun weg te vinden.

Om 11 en om 14 uur houdt scheppend woordkunstenaar Pierette Coffrée in de open tuin aan de Grachtkant een evocatie begeleid door harmonium rond het boek van F. Timmermans ‘De zeer schone uren van juffrouw Symforosa , begijntjen’.

De 3 kantkringen Sint Amelberga ( 10 tot 17u) , Pladdeke (13.30 tot 17.30 u) en St Michiel (13.30 - 17.30) tonen hun kustwerkjes en het weefatelier Labyrint in de Pompstraat zet zijn deuren open van 13.30 tot 17.30 u. De Pastorie in de Wezenstraat met foto’s en tekeningen van Jan Van den Wijngaert en Patrick Verelst naast begijnhoftekeningen van de jongste bewoners en de barokke begijnhofkerk kunnen bezocht worden van 13.30 tot 17.30u.

In de tuin van het weeshuis exposeert Gerd Dockx zijn schilderen terwijl 3 studenten van de beeldhouwklas hun afstudeerproject tonen in de Weeshuiskapel aan de St Margaretastraat.

In deze straat toont ook Erwin Geeraerts zijn sculpturen en stelt Kristine Nauwelaerts haar keramiekatelier voor terwijl zoon Quinten Everaert een pianorecital houdt bij het open raam. In het buurthuis aan het Oud Kerkhof zijn kerstkaarten te koop van Lode Verhoeven en kunnen naast een drankje ook amandelkoekjes geproefd worden van bakker J. Hendrickx. Rudy Van Springel bakt lekkere frietjes en er wordt ook een ijskarretje voorzien.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder