Sla navigatie over

Erfgoedbank van Kempens Karakter blaast zeven kaarsjes uit

De erfgoedbank bevat beelden uit een zestigtal kleine en grote collecties. Naast de diverse collectie van het Lierse Stadsarchief vinden we materiaal terug van jeugd- en sportverenigingen, heemkringen, privéverzamelaars, documentatiecentra, enz.”

Dat de erfgoedbank gesmaakt wordt, bewijzen de cijfers: Sinds de lancering zeven jaar geleden bezochten ruim 370.000 mensen de website. Vandaag klikken gemiddeld 400 bezoekers dagelijks de website open. Heel wat bezoekers vinden hun weg via verschillende facebookpagina’s.

’Lier vroeger’ en ‘Berlaar in beeld’ bijvoorbeeld hebben een erg actief profiel. Bovendien maakt de erfgoedcel voortdurend de brug tussen de erfgoedbank en lopende projecten, zoals de Erfgoeddag en de Nacht van het Kempens Erfgoed. Ook wanneer verenigingen en organisaties in onze regio een erfgoedproject opstarten, biedt de cel de erfgoedbank aan als een instrument om beelden aan het publiek te tonen.

In de toekomst zal de erfgoedbank blijven groeien. Samen met erfgoedcellen Noorderkempen en k.ERF werkt Kempens Karakter aan een gezamenlijk Kempens erfgoedportaal.

De erfgoedbank kan u bezoeken op www.kempenserfgoed.be

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder