Sla navigatie over

Erfgoeddag een jaar uitgesteld

De grootste voorzichtigheid is immers geboden. Het spreekt voor zich dat het welzijn van de tienduizenden bezoekers en de meer dan 615 erfgoedorganisaties primeert. Ook kwamen er uit de erfgoedsector zelf meer en meer signalen dat de meer dan 885 geplande en zorgvuldig voorbereide activiteiten maar beter niet konden doorgaan.

Toch zijn de voorbereidingen voor deze editie, in het teken van ‘De Nacht’, niet vergeefs. De cultureel-erfgoedsector wordt uitgenodigd zijn inspanningen te laten renderen in 2021. Dan zal het evenement plaatsvinden op zaterdag 24 en zondag 25 april. In nauw overleg met stakeholders uit de cultureel-erfgoedsector is beslist het thema van dit jaar te behouden.

Erfgoeddag is het toonmoment van de cultureel-erfgoedsector: honderden archieven, musea, erfgoedbibliotheken, documentatiecentra, familie- en heemkundige kringen en talloze andere vrijwilligersorganisaties tonen die dag hun collectie en werking. Centraal op Erfgoeddag staan het roerend cultureel en immaterieel erfgoed.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder