Sla navigatie over

Expo Overmeesterd! Vlaamse Meesters in Situ in de Sint-Gummaruskerk

Ontdek de Colibranttriptiek in de Sint-Gummaruskerk van 1 juni tot 30 september . Dit schilderij, een Vlaams topstuk, wordt aan Goossen van der Weyden toegeschreven. Dit drieluik met het huwelijk van Jozef en Maria in een kerkinterieur maakte hij voor de kapel van de adellijke familie Colibrant.   Vlaamse Meesters in Situ laat u die vaak onbekende werken ontdekken en de plekken waar ze thuishoren beleven. In beeld en woord brengt het in-situ-verhaal u heel dicht bij de schilderijen en wijst u naar de sublieme manieren waarop Vlaamse meesters hebben rekening gehouden met de plaatsen waarvoor hun werken zijn bedoeld.   Vlaamse Meesters in Situ van het kunst- en erfgoedtijdschrift Openbaar Kunstbezit Vlaanderen past in het grote project Vlaamse Meesters van Toerisme Vlaanderen.

Vlaamse Meesters in Situ kunt u van 1 juni tot 30 september 2019 bezoeken in de Sint-Gummaruskerk elke di-vr van 10-12 & 14-17 uur , za van 14-16.30 uur| , zo-ma en feestdag van 14-17 uur.   Gratis bezoek met ToPa-gids zonder reservering is er elke zaterdag en zondag om 14.30 uur.   Alle informatie op: www.vlaamsemeestersinsitu.be  

Het pelgrimsboek van Vlaamse Meesters in situ geeft een mooi overzicht van alle sites per provincie. Elk werk krijgt in de vier talen een uitgebreide toelichting. Per site zijn er twee pagina’s voorzien en twee afbeeldingen.

Op één van de afbeeldingen kleeft de bezoeker de kleurenreproductie (sticker) van het werk, die hij ontvangt telkens hij een site bezoekt. Zo wordt het Pelgrimsboek ook een verzamelboek. Ook na 30 september kan ude stickers blijven verzamelen.   Voor die sites waar geurkunstenaar Peter De Cupere een geur bij het schilderij maakte zijn er geen stickers (5-sites). Door op de kleurenafbeelding in het Pelgrimsboek te wrijven ruikt u de geur die Peter De Cupere creëerde.  Verkoopprijs: 10 euro.  

Toerisme Kempen promoot in kader van Vlaamse Meesters in Situ drie nieuwe fietslussen. Meer info via www.kempen.be    

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder