Sla navigatie over

Extra camera’s beveiligen Lier

ANPR staat voor automatische nummerplaatherkenning . Een ANPR-camera registreert alle nummerplaten over een breedte van twee rijstroken, maakt een foto van de nummerplaat en van de auto, en toetst die gegevens af aan lijsten van niet-verzekerde, niet-gekeurde of gestolen voertuigen.

De eigenaar van een voertuig dat op deze ‘blacklist’ staat , krijgt een boete, wordt opgespoord of zelfs indien mogelijk meteen geïntercepteerd door een aangestuurde politiepatrouille. Het systeem leest ook probleemloos buitenlandse én gepersonaliseerde nummerplaten.

Ook kunnen de beelden herbekeken worden als ze nodig zijn bij een onderzoek van een inbrakenplaag of opsporing van criminelen .

De ANPR camera op de Grote Markt is de enige camera die ingezet wordt voor het beboeten van chauffeurs die zonder toelating over de Grote Markt rijden.

In Lier zullen er 9 sites dus 18 camera’s operationeel zijn : Antwerpsesteenweg op twee plaatsten, Hagenbroeksesteenweg, Aarschotsesteenweg , Mechelbaan, Mechelsesteenweg op twee plaatsen ,Liersesteenweg op de grens Lier-Emblem en Grote Markt .

De camera’s zullen ook in verbinding staan met de toezichtcamera’s van de stad Lier om zo nog een duidelijker beeld te krijgen van wat er leeft in Lier. Heel het toezichtcameranetwerk is dit jaar vernieuwd naar hoge resolutiecamera’s en enkele multi-lenscamera’s .

Ze zorgen voor haarscherpe beelden en kunnen via verschillende hoeken bepaalde straten en plaatsen bekijken. Op dit moment zijn er 40 camera’s actief . Bovendien worden dit jaar nog 2 camera’s extra geïnstalleerd : aan het Moevement en aan de Paardendrink in de Lantaarnstraat.

De investering in deze nieuwe technologieën kost de stad nagenoeg 350.000 €

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder