Sla navigatie over

Extra hinder op Lierse Ring

Vooraleer de ondertunnelingswerken kunnen starten, werkt de aannemer volgende week nog de twee tijdelijke parallelwegen naast de Ring en de fietsoversteekplaats bij de Elzenlaan/Ringenhofweg af. Hij bouwt ook een voetgangersbrug over de tijdelijke wegen zodat voetgangers tijdens de werken veilig de werf zullen kunnen passeren.

Tijdens de laatste voorbereidende werken volgende week zal het verkeer in de buurt op bepaalde momenten sterke hinder ondervinden. Het verkeer op de Lierse Ring zal bijvoorbeeld geregeld maar over één rijstrook beschikken, wat vertragingen kan veroorzaken.

Maandag 6 oktober start de bouw van de tunnel. In de loop van die maandag zal het kruispunt van de R16 en de N14 afgesloten worden en wordt het verkeer op de tijdelijke parallelwegen gezet.

De fietsoversteek op de Ring zal ook dichtgaan op maandagmiddag. Vanaf dan gelden de omleidingen die u nu al vindt op www.wegenenverkeer.be/werken-lier.

Vanaf 6 oktober wordt ook de middenberm op de Ring ter hoogte van de Boomlaarstraat afgesloten . Die afsluiting is nodig om de verkeersveiligheid bij de werf te garanderen.

De Boomlaarstraat en de site “Den Boom” blijven tijdens de werken via de Ring bereikbaar, maar verkeer uit de Boomlaarstraat kan alleen rechtsaf de Ring oprijden.

Verkeer op de Ring vanuit de richting Antwerpen zal de Ring niet meer via de middenberm kunnen kruisen om de Boomlaarstraat in te rijden, maar moet rond de bouwput rijden om daarna via de overzijde van de Ring de Boomlaarstraat te bereiken.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder