Sla navigatie over

Fel gesmaakte Taptoe op Lierse Grote Markt

Het talrijk opgekomen publiek kon achtereenvolgens genieten van de optredens van de Red Hackle Pipe Band , de Koninklijke Muziekkapel van de Lokale Politie Antwerpen en de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (defensie).

De Red Hackle Pipe Band , opgericht in 1967 is één van de allereerste Schotse doedelzakbands in België . De band treedt op in het uniform van het beroemde Schotse Black Watch regiment. De Pipe Band bracht een programma waarin show en traditie hand in hand gaan en besloot met het bekende Scotland The Brave - A Long Way To Tipperary.

De Koninklijke Muziekkapel van de Lokale Politie Antwerpen , opgericht in 1901 , is een all-round muziekkorps , dat diverse plechtigheden verzorgt in binnen - en buitenland. Het kan bestempeld worden als de ambassadeur van de politie. De Kapel stapte op met de Imperial March van J. Williams en eindigde met de Herzegowina March van J. Fuçik.

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (defensie), ontstaan in 1832 in opdracht van Koning Leopold I bestaat uit een harmonieorkest van 84 streng geselecteerde musici , en een trompetterkorps van 19 trompetters. Deze muziekkapel heeft door haar uitzonderlijke kwaliteiten zowel specialisten als het grote publiek weten te boeien. De Muziekkapel bracht de Marsen van het 1e en 4e Escadron evenals de Mars van het 1e Regiment Gidsen en besloot met de Leichte Cavalerie van Franz von Suppé.

Alle korpsen samen speelden als finale de Triomfmars uit Aida , het ontroerende Rose of Kelvingrove en Evening Hymn + Sunset.

De taptoe werd plechtig besloten met het Belgisch Volkslied.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder