Sla navigatie over

Fleurige aankleding van Lierse straten

Momenteel worden de bloembakken op verschillende plaatsen in Lier en Koningshooikt geplaatst. Zo kan Lier fleurig de zomer in!

In totaal gaat het om 125 hangkorven waarvan 11 beurtelings aan de verlichtingspalen in de brede Antwerpsestraat, 34 reuzenpotten, 76 balkonbakken aan bruggen, 38 balkonbakken aan stadsgebouwen en 6 bloementorens.

Het gaat om roze en witte geraniums (Pelargonium peltatum), rode begonia’s (Begonia ‘Dragon Wing’), afhangende bladplant hondsdraf (Glechomea hederacea). Om het geheel nog fleuriger te maken is er dit jaar geel tandzaad (Bidens ferulifolia) aan het kleurenpalet toegevoegd.

De bloempotten/bakken/manden vind je op verschillende locaties: Dorpsstraat, Koningsplein, kapel op hoek Schoolstraat -B. Van Hoolstraat,

Grote Markt, H. Geeststraat, Rechtestraat, Berlaarsestraat, Berlarij, Vismarkt, Rolwagenstraat, Zimmerplein, Schapenkoppenstraat, Felix Timmermansplein, Begijnhofstraat, De Heyderstraat, Florent Van Cauwenberghstraat, Kartuizersvest, Leopoldplein, Antwerpsestraat, Netelaan, de bruggen aan invalspoorten en de bruggen in de binnenstad.

Daarnaast voorziet de stad op verschillende plaatsen nog bloembakken in eigen beheer, dat is bijvoorbeeld het geval in de smalle Antwerpsestraat. De bloemen blijven tot oktober.

De bebloeming en het onderhoud ervan kosten de stad 44.293 euro .

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder