Sla navigatie over

Gebruikers tevreden over Lierse bib

De tevredenheid van de Lierse bibbezoeker is opvallend gestegen voor bijna alle bevraagde aspecten zoals de collectie, de uitleenvoorwaarden, de gezelligheid van het gebouw en de dienstverlening . De bezoekers komen veel vaker naar de bib en vertoeven er ook langer dan 14 jaar geleden. ‘De bibliotheek als huiskamer van stad’ is een trend in heel Vlaanderen, maar komt nog sterker tot uiting in de Lierse resultaten.

Het onderzoek vond plaats bij 105 bibliotheken in Vlaanderen. In Lier werd deelgenomen door 513 respondenten ouder dan 18 jaar , vooral oudere bezoekers en gepensioneerden, overwegend vrouwen en hooggeschoolden. 66% bezoekt de bibliotheek voor de aangename omgeving, 62% om informatie te vinden en 33% om de krant of een tijdschrift te lezen. 73% komt minstens maandelijks , 25% wekelijks of vaker .

Natuurlijk zijn er ook aandachtspunten Zo onderzoekt de bib nog dit voorjaar de verschillende toekomstmogelijkheden voor het leescafé, de opmerkingen over de openingsuren en vragen naar een stille ruimte . Het bibteam maakt dit jaar ook werk van een nieuwsbrief en van meer gepersonaliseerde leestips.

Foto : (c) MR

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder