Sla navigatie over

Geen extra kosten voor omlegging De Lijn via Lisperstraat

De stad vroeg De Lijn tussen 11 en 18 uur de smalle Antwerpsestraat te vermijden in hun reisroute en een omleiding te volgen via Lisperstraat en Anton Bergmannlaan. 

De smalle Antwerpsestraat werd tussen 11 en 18 uur voetgangerszone zodat shoppers zich op ruime afstand van elkaar kunnen bewegen. Fietsers moeten er stapvoets rijden en mogen de voetgangers niet hinderen, de enkelrichting blijft hier gelden. Bij grote drukte moeten fietsers afstappen.?

?De Lijn ging in op deze vraag, maar liet weten dat ze de kosten voor deze omlegging zou aanrekenen aan de stad. Wanneer de coronamaatregelen worden ingetrokken, en het verkeer weer aantrekt, zullen deze kosten oplopen. De Lijn wil daarom onmiddellijk na opheffing van de maatregelen, ook weer door de Antwerpsestraat rijden om zo aansluiting op het treinverkeer te kunnen garanderen.

?Na een vraag over het doorrekenen van deze kosten in het Vlaamse Parlement, beloofde bevoegd minister Lydia Peeters (Open Vld) dit te bespreken met De Lijn. De Lijn liet intussen weten dat de kosten niet zullen verhaald worden op de stad tijdens de coronaperiode. Lier waardeert deze tegemoetkoming.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder