Sla navigatie over

Gezellen van ’t Groot Volk organiseren vijfjaarlijkse Ommegang Anders met nieuw fabeldier

Het publiek maakt zijn eigen ommegang langs de vier voorstellingen.Op de Grote Markt leidt Het Ros Beiaard samen met de looppaardjes de dans in de middeleeuwen. Op de Vismarkt maken de schuttersgilden hun opwachting op een middeleeuwse markt . De Leeuw met Maagdenberg , de Kameel en de Olifant bevinden zich in een circus dat zich in de 19e eeuw waant op de evenementenweide aan de Netelaan. In het begijnhof gaan De Reuzin, de Kamenierster, Kinnebaba, Groteva en Grotemoe , Janneke broer en Mieke zuster en de twee Moorse knechten op begijnhofbezoek. Op het F. Timmermansplein werpen Pallieter, Cor de Kluts, Grimmara en de nieuwe reus Gummarus een theatrale blik op Lier anno 2050.

Randanimatie allerlei zorgt voor de overgang tussen de vier zones. Om 16 uur wordt de Ommegangsstoet geformeerd . Vanaf 16.30 uur trekt de Ommegangsstoet door de Lierse binnenstad langs de Heilige Geeststraat, Rechtestraat, Vismarkt , Vredebergstraat, Koning Albertstraat, rond en over de Grote Markt , Werf en Zimmerplein.

Vernieuwend wordt de Lierse historische reuzentrein uitgebreid met de nieuwe reus Gummarus en een nieuw fabeldier. De gezellen van ’t Groot Volk zijn op zoek naar sponsors om de kostprijs van ‘het beest’ (40.000 €) te financieren.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder