Ter gelegenheid van zijn 80-jarig bestaan ondertekende de Gudrun Groep in 2022 het ‘Beyond Chocolate Charter’, dat duurzame chocolade promoot. Naar aanleiding hiervan ontwikkelde Gudrun met de ‘Cacaofruit Bite’ een nieuw, exclusief Belgisch chocoladeproduct,een combinatie van een unieke smaak en duurzaamheid. Zo lanceert Gudrun een nieuw concept in de chocoladewereld.
De nieuwe duurzame lekkernij werd voorgesteld bij Estivo in Lier. Vooraf vond een panelgesprek plaats rond ‘upcycling’, duurzaamheid en nuttige aanwending van afval.
Na het panelgesprek stelde Sofie De Lathouwer, CEO van de Gudrun Groep het nieuwe, exclusieve chocoladeproduct ‘Cacaofruit Bite’ voor. Het werd volledig ontwikkeld volgens het principe van ‘upcycling’. Materialen die anders op de afvalberg terechtkomen, worden hier gebruikt als waardevolle ingrediënt.
CEO Sofie De Lathouwer: ‘Volgens een recente bevraging bij 1.000 personen, weet slechts 18,4% wat ‘upcycling’ inhoudt. Slechts 12% associeert de term met voeding. In het geval van chocoladeproducten wordt doorgaans slechts 30% van de cacaobonen gebruikt.”
Bij Gudrun wordt nu ook de witte pulp rond de bonen aangewend voor de vulling van de nieuwe lekkernij. Het resultaat is een unieke smaak.Natuurlijk kregen de genodigden de gelegenheid te genieten van de nieuwe creatie .
Foto © Lier Belicht